فیلتر سوخت
برای اینكه در سیستم سوخت هیچگونه گرفتگی و خسارت ایجاد نشود ، سوخت باید خیلی خوب فیلتر شود. فیلتراسیون بد باعث بروز مشکلاتی از قبیل کاهش عملکرد موتور ، افزایش مصرف سوخت ، نقص عملکرد در موتور و کوتاه شدن طول عمر موتور می شود. فیلترهای سوخت از تمیز کردن سوخت از ذرات جامد که برای سیستمهای سوخت و موتورها بسیار خطرناک هستند اطمینان حاصل می کند.
پمپ سوخت ، موتورهای تزریق و تزریق نسبت به ذرات خارجی موجود در سوخت بسیار حساس هستند. در یک لیتر سوخت ، ذرات خارجی حداکثر تا 1 میلی متر وجود دارد. فیلترهای نصب شده بر روی سیستم سوخت خودروها باید به گونه ای باشد که باعث افزایش راندمان موتور و طولانی شدن طول عمر قطعات موتور شود. عملکرد این فیلترها به همراه ذرات جامد ، تمیز کردن آب ، پارافین و مواد آلی باقی مانده (باکتری های موجود در آب مخلوط با سوخت) نیز هست. راندمان فیلتر سوخت به کیفیت سوخت مورد استفاده و شرایط عمومی (سایش) موتور بستگی دارد. فیلترهای سوخت در موتورهای کاربراتور می توانند ذرات را تا 8 میکرومتر با راندمان 99٪ تمیز کنند. در موتورهای تزریق ، این نسبت قطرهای uptı 2-3 میکتومتر را کاهش می دهد.
f32.k
اندازه منافذ کاغذ مورد استفاده در فیلترهای سوخت نسبت به سایر فیلترها کوچکتر است. دلیل این امر ویسکوزیته بالاتر سوخت و نیاز به تصفیه بسیار خوب سوخت است. اگر اندازه منافذ کاغذ بزرگتر از حد مورد نیاز باشد ، ذرات خارجی بسیار ریز دانه فیلتر نمی شوند و این باعث گرفتگی سیستم سوخت یا خسارات دیگری می شود.
عنصر فیلتراسیون باید منطقه فیلتر را برای پاسخگویی به نیاز موتور کافی داشته باشد. این امر با در نظر گرفتن مقادیر خاص موتور هنگام طراحی عنصر فیلتر تضمین می شود. بسته به نوع موتور مورد استفاده مجدداً در برخی از فیلترهای سوخت ، برای نصب حسگر کثیفی و زهکشی آب ، پلاستیک تخلیه وجود دارد. در فیلترهای سوخت از سیستم های بای پس و سیستم های برگشتی استفاده نمی شود زیرا نیازی به آنها نیست.
تمیز کردن اساسی سوخت و طولانی شدن طول عمر فیلتر با استفاده از فیلترهای چند مرحله ای قابل دستیابی است. در سیستم های سوخت ، چون کل سوختی که به سیلندرها می رود از فیلترها عبور می کند ، تمیز می شود. روغن حاصل از مخزن سوخت موتور حداقل از یک فیلتر عبور می کند و بعضی اوقات ، تعداد فیلترها می تواند به سه افزایش یابد.
سوخت موجود در این پالایشگاه هنگام سوخت رسانی ، دفع سوخت و حمل و نقل کثیف می شود. به منظور افزایش راندمان موتور و اطمینان از عملکرد در توان مورد نظر ، فیلتراسیون سوخت از اهمیت بالایی برخوردار است. در مواردی که فیلتر برای مدت طولانی تعویض نشده باشد ، سوخت به اندازه کافی سفت نمی شود و مقدار کافی سوخت وارد موتور نمی شود. این دلیل اصلی رنگ پریدگی در موتور است.

فیلترها به زیر گروههای زیر تقسیم می شوند:
فیلترهای کمکی: این فیلترها عموماً مانند صفحه نمایش هستند. عملکرد آنها جداسازی ذرات بزرگ و جامد ، خاک مخلوط ، زباله های آلی و آب از سوخت است.
پیش آگهی ها: بخش تصفیه به طور خاص ساخته شده و از مواد غیر بافتی ساخته شده است (بافت) ، آنها تمیز کردن ذرات جامد در مقیاس متوسط را تضمین می کنند.
جداکننده آب: آنها می توانند عناصر جداگانه ای از سیستم های سوخت باشند یا می توانند در فیلتر قرار بگیرند. جداسازی آب از سوخت با واکنش شیمیایی رسوب ایجاد می شود.
فیلترهای کمکی: حجم آنها به طور کلی بزرگتر است و سطح آنها از کاغذ ساخته شده است. آنها فیلترینگ مؤثرتری را تضمین می کنند.
فیلترهای سوخت با توجه به ساختار و روش تمیز کردن به سه گروه تقسیم می شوند:
فیلترهای خطی: از آنها در خودروهای توربو و تزریق استفاده می شود. پوشش بیرونی فلزی است و قسمت فیلتراسیون درونی از پارچه های کاغذ تشکیل شده است. قسمت بیرونی برخی دیگر از پلاستیک ساخته شده است. ویژگی این نوع فیلترها سطح فیلتراسیون بسیار بزرگ است و اینها مخصوصاً در موتورهای بنزینی مورد استفاده قرار می گیرند. در موتورهای دیزلی مدرن از فیلترهایی که قطعات تصفیه آنها از جنس کاغذ ساخته شده است که در برابر فشار زیاد مقاوم است استفاده می شود. از آنجا که سطح آنها بسیار بزرگتر است ، از تصفیه مؤثرتر اطمینان می کنند و حتی پس از مدت زمان طولانی استفاده ، قابلیت جذب آنها را حفظ می کنند.
فیلترهای تخریب پذیر: آنها بیشتر در تجهیزات ساختمانی استفاده می شوند. با پایان یافتن دوره استفاده ، قسمت بیرونی (فلزی) نگه داشته می شود و قسمت داخلی را می توان جایگزین کرد. مزیت فیلترهای این نوع این است که بسیار ارزان هستند و به راحتی قابل تعویض هستند. اما باید به خاطر داشت که در طی این تعویض ها ، خطر ورود خاک به سیستم سوخت وجود دارد.
فیلترهایی که می توانند با چرخش قابل نصب باشند: ساختار آنها مشابه فیلترهای روغن است اما این فیلترها با مارپیچ ها ثابت شده اند تا زمان نصب آنها به حداقل برسد. فیلترهای استفاده شده می توانند از بین بروند و وسایل جدید بلافاصله نصب شوند. این نوع فیلترها معمولاً دارای دوربین جداسازی آب نیز هستند.
f42.k
فیلترهای سوخت با توجه به مکانی که در آن استفاده می شوند به سه دسته تقسیم می شوند:
فیلتر بنزین: در این نوع فیلترها از سیم یا فیلترهای کاغذ استفاده می شود. فیلتر سیم روی مخزن بنزین ، پمپ بنزین و ورودی بنزین کارورتور نصب می شود. فیلتر کاغذ بین پمپ بنزین و کاربراتور قرار می گیرد. این نوع فیلترها در سیستم های تزریق بنزین نیز استفاده می شوند.
فیلترهای سوخت دیزل: در موتورهای دیزلی ، از فیلترهای نوع کارتریج به طور کلی استفاده می شود. در تولید این فیلترها؛ نخ پنبه ای ، نخ پنبه ای کم پیچ و تاب ، کاغذ پلیسه دار شکل آکاردئونی ، دیسک های سلولزی ، کیسه های بافته شده با نخ پشمی و کیسه های فیلتر گره ای متراکم استفاده می شود. ابتدا برای تمیز کردن سوخت دیزل ، ابتدا فیلتر بسیار مناسبی در ورودی پمپ فشار قوی قرار می گیرد. همچنین ممکن است لازم باشد که فیلترها را بین مخزن و دستگاه یا بین پمپ انتقال و پمپ فشار قوی یا در هر دو موقعیت قرار دهید.
فیلتر گاز (LPG): این فیلتر سوخت است که با افزایش وسایل نقلیه LPG در سالهای اخیر شروع به استفاده می شود.